Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα της Σχολής Οδηγών Ρούσσης:

Στην σελίδα μας θα βρείτε ότι πρέπει να γνωρίζετε για την απόκτηση ή την ανανέωση αδειών οδήγησης όλων των ερασιτεχνικών καθώς και επαγγελματικών κατηγοριών. Επίσης θα βρείτε πληροφορίες για την διεκπεραίωση διάφορων αυτοκινητιστικών υποθέσεων. Καθώς και διάφορα άρθρα επιμορφωτικού χαρακτήρα που έχουν να κάνουν με την ασφαλής οδήγηση οχημάτων.

Μερικά λόγια για εμάς:

Το ταξίδι μας ξεκίνησε το 1983 με αφετηρία την Κυψέλη όπου ο Ρούσσης Παναγιώτης μετά από πολλά χρόνια εμπειρίας στην επαγγελματική οδήγηση αποφάσισε να μεταφέρει αυτή τη γνώση και τις εμπειρίες του σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσε. Αυτό γιατί η οδήγηση είναι μια ικανότητα που πρέπει να αποκτήσει κάθε άνθρωπος στην ζωή του και είναι και κάτι που όλοι μπορούμε να κάνουμε. Κάποιοι το καταφέρνουμε εύκολα και είναι έμφυτο για εμάς και κάποιοι άλλοι μετά από προσπάθεια και συνεχή ενασχόληση το καταφέρνουμε. Οι σχολή μας με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να επεκταθεί στην περιοχή του Γκύζη και στην συνέχεια και στο Γαλάτσι. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να εξυπηρετήσουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους και να τους δώσουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ξεκινήσουν κι αυτοί το ταξίδι τους στους δρόμους. Όμως η οικονομική κρίση χτύπησε κι εμάς και μετά από πολύ σκέψη και με βαριά καρδιά αναγκαστήκαμε να κλείσουμε το γραφείο μας στην Κυψέλη. Παρά όλα αυτά όμως συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε σχεδόν όλο το κέντρο της Αθήνας καθώς και γειτονικές σε εμάς περιοχές.

Το 2015 ήρθε η στιγμή που ο ιδρυτής μας παρέδωσε την σκυτάλη στον υιό του Ρούσση Αθανάσιο. Ο οποίος ήρθε να συνεχίσει το όραμα, του πατέρα του. Να το εμπλουτίσει με νέες ιδέες και τεχνικές αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσει όλη αυτή την κληρονομιά και την εμπειρία όλων αυτών των χρόνων.

Για εμάς ο 1ος μας και βασικότερος στόχος είναι να βγάζουμε οδηγούς οι οποίοι είναι άρτιοι χειριστές των οχημάτων και έχουν όλη την απαραίτητη οδηγική και οδική παιδεία. Κάτι που λείπει από τους ελληνικούς δρόμους. Μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να αλλάξουμε το κλίμα που επικρατεί.

Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά ενός καλού οδηγού;

Ικανότητα:

Κάθε οδηγός σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει τον έλεγχο του οχήματος του και να μπορεί να το προσαρμόσει σε όλες τις συνθήκες του δρόμου.

Αποφασιστικότητα:

Πρέπει να είναι σε θέση να παίρνει γρήγορα αποφάσεις αφού πρώτα έχει λάβει υπόψιν του όλες τις μεταβλητές.

Σεβασμός:

Να σέβεται και να σκέφτεται πάντα το καλό του συνόλου και όχι μόνο την βολή του.

Υπομονή:

Να περιμένει πάντα ότι οι άλλοι κάνουν λάθη και να μην θυμώνει.

Προσήλωση:

Όταν οδηγούμε πρέπει πάντα να προσέχουμε τον δρόμο και να μην αποσπάται η προσοχή μας.

Αυτοβελτίωση:

Να προσπαθεί πάντα να βελτιώνεται, να βρίσκει τις αδυναμίες του και να τις διορθώνει. Κάθε μέρα πρέπει να είναι καλύτερος από την προηγούμενη.

Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με ένα άριστο πρόγραμμα διδασκαλίας:

Επειδή θέλουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην διδασκαλία της οδήγησης πιστεύουμε ότι ένας νέος οδηγός πρέπει να έχει μια σφαιρική γνώμη επάνω στην οδήγηση. Αυτό το καταφέρνουμε φέρνοντας τον αντιμέτωπο με όσα περισσότερα σενάρια μπορεί να συναντήσει, με αυτό τον τρόπο αποκτά εμπειρία και γνωρίζει πως να τα αντιμετωπίσει. Το πρόγραμμα μας χωρίζεται σε δύο κατηγορίες:

Θεωρητικό μέρος:

Πλήρης κατανόηση του Κ.Ο.Κ. για να την άριστη οδική και οδηγική συμπεριφορά.

Παρουσιάσεις Powerpoint:

Ειδικά σχεδιασμένες παρουσιάσεις οι οποίες έχουν μια φυσική και σωστή ροή για να σας βοηθήσουν στην κατανόηση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας αλλά και στα τεχνικά μέρη της θεωρητικής εκπαίδευσης.

Ατομικό μάθημα ή ολιγομελή τμήματα:

Τα θεωρητικά μαθήματα είναι υποχρεωτικά και θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ στην εκμάθηση της οδήγησης και θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τον τρόπο σκέψης ενός οδηγού. Γι αυτό κι εμείς φροντίζουμε να έχουμε ολιγομελή τμήματα τα οποία αποτελούνται από 2 ή 3 άτομα. Πολλές φορές τα μαθήματα γίνονται ακόμα και ατομικά.

Προσομοίωση των θεωρητικών εξετάσεων:

Η σχολή μας διαθέτει ειδικό πρόγραμμα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές το οποίο κάνει προσομοίωση των θεωρητικών εξετάσεων.

Επίλυση αποριών:

Ο δάσκαλος μας ασχολείται με τον κάθε μαθητή ξεχωριστά και προσαρμόζει το μάθημα στις ανάγκες του καθενός.

Πρακτικό μέρος:

Η στιγμή που η θεωρία γίνετε πράξη.

Θεωρητική επεξήγηση του οχήματος:

Πλήρης επεξήγηση του τρόπου λειτουργίας ενός οχήματος. Υπόδειξη όλων των χειριστηρίων που υπάρχουν και πλήρης χρήση του οχήματος από το πρώτο μάθημα.

Οδήγηση στο βουνό:

Η οδήγηση σε βουνό είναι περισσότερο απαιτητική από ότι η οδήγηση μέσα στην πόλη σε κάποιους τομείς. Ο υποψήφιος μαθαίνει να χρησιμοποιεί σωστά το όχημα του σε στενούς και δύσβατους δρόμους που έχουν πολλές στροφές και απότομες κλίσεις.

Οδήγηση μέσα στην πόλη:

Ο υποψήφιος μαθαίνει να οδηγεί μέσα σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας όπως η Κηφισίας, η Κατεχάκη κ.λ.π.. Αλλά επίσης μαθαίνει και να αντιμετωπίζει ακόμα και πιο δύσβατες περιοχές όπως οι δρόμοι κοντά στο σπίτι του. Αυτό γιατί το μάθημα ξεκινάει από το σπίτι σας.

Οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur sed adipisicing elit, sed do eiusmod tempor sed ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud.

Εφαρμογή για την εκμάθηση των ερωτήσεων της θεωρητικής εκπαίδευσης:

Μετά από χρόνια καταφέραμε να κάνουμε πράξη, την επιθυμία μας για τη δημιουργία μιας εφαρμογής. Μιας εφαρμογής που θα είναι όμορφη, εύκολη στη χρήση, κατανοητή και καθαρή. Μια εφαρμογή σχεδιασμένη από εμάς για όλους εσάς που θέλετε να μάθετε τα σήματα. Μια εφαρμογή για τους μαθητές μας και όχι μόνο, χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις. Ένα εργαλείο μάθησης και διευκόλυνσης δική σας αλλά και των εκπαιδευτών σας. Τώρα μπορείτε εντελώς δωρεάν να κατεβάσετε στα κινητά ή στα tablet σας την εφαρμογή μας και να μάθετε με εύκολο και γρήγορο τρόπο τα σήματα.

Για κινητά και tablet με Android:

Για κινητά και tablet με iOS:

Επάγγελμα ντελιβεράς (delivery):

Ίσως να μιλάμε για ένα από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα του κόσμου. Το να είσαι πάνω σε ένα μηχανάκι, σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο της ημέρας, της νύχτας και με οποιαδήποτε καιρικά φαινόμενα που μπορεί να συναντήσεις είναι από μόνο του επικίνδυνο. Ας βάλουμε τώρα στην εξίσωση ότι μπορεί να είσαι και 8 ώρες συνεχόμενα στο δρόμο, τότε οι πιθανότητες να σου συμβεί το οτιδήποτε αυξάνονται δραματικά. Ας βάλουμε τώρα στην εξίσωση ότι η μοτοσικλέτα είναι ένα όχημα το οποίο έχει σημαντικά χαμηλό επίπεδο παθητικής ασφάλειας προς στον αναβάτη. Τότε μιλάμε για μια τραγική κατάσταση.

Για αυτό πρέπει να αρχίσουμε να αποσαφηνίζουμε κάποια πράγματα.

Για την καθυστέρηση της παραγγελίας μας κατά 99% δεν φταίει ο οδηγός που μας την φέρνει. Πιο πιθανό είναι να μην υπάρχει σωστή οργάνωση στο κατάστημα που παραγγείλαμε ή απλά να πέσαμε σε ώρα αιχμής. Για αυτό πάντα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Το μόνο που έχουμε να κερδίσουμε από ένα τηλεφώνημα μας στο κατάστημα, είναι να ασκηθεί πίεση στον οδηγό να βιαστεί να την φέρει. Το άγχος και η βιασύνη ποτέ δεν είναι καλοί σύμβουλοι για έναν οδηγό. Όπως λέει και ο σοφός λαός όποιος βιάζεται σκοντάφτει.

Αυτά από πλευράς πελατών και καταστηματαρχών. Ας πάμε όμως να δούμε και κάποια βασικά πράγματα για τους οδηγούς.

Η ενημέρωση είναι η καλύτερη σας άμυνα απέναντι σε όλα τα πράγματα τα οποία μπορεί να σας συμβούν.

Ας αρχίσουμε με τα βασικά. Πρέπει όλοι οι οδηγοί delivery να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι απλοί οδηγοί. Είστε επαγγελματίες, η συμπεριφορά σας αλλά και η εικόνα σας καθρεπτίζουν εσάς αλλά και το κατάστημα στο οποίο εργάζεστε. Γι’ αυτό και πρέπει να αρχίσετε το δείχνετε αυτό. Ένας επαγγελματίας οδηγός μοτοσυκλέτας πρέπει να είναι οργανωμένος και πλήρως προετοιμασμένος. Φυσικά μιλάω για την χρήση κράνους. Το κράνος είναι το Α και το Ω της οδικής ασφάλειας μια μοτοσικλέτας! Για εσάς είναι εργαλείο δουλειάς και γι’ αυτό θα πρέπει να δώσετε μεγάλη βάση κατά την επιλογή του. Θα σας έλεγα ότι καλό θα ήταν να μην κάνετε οικονομία στο κομμάτι αυτό, αλλά να ψάξετε και να αγοράσετε ότι καλύτερο σηκώνει η τσέπη σας.

Στην συνέχεια θα πρέπει να απαιτείται από το κατάστημα στο οποίο εργάζεστε να σας παρέχει την μοτοσικλέτα που θα πρέπει να είναι σωστά συντηρημένη αλλά και όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφαλείας εκτός του κράνους το οποίο βάση νομοθεσίας είναι ευθύνη του οδηγού. Όταν μιλάω για απαραίτητο εξοπλισμό μιλάω για: Μπουφάν μηχανής με ειδική προστασία, γάντια μηχανής, παντελόνι μηχανής, μπότες μηχανής, αδιάβροχο, γιλέκο φωσφόριζέ. Επίσης θα πρέπει να φοράτε τον εξοπλισμό, γιατί εάν δεν το χρησιμοποιείται μπορεί να μην υπάρξει άλλη ζεστή μέρα για να διαμαρτυρηθείτε γι αυτόν.

Κατά την οδήγηση της μοτοσικλέτας σας θα πρέπει πάντα να τηρείται τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Πολλές φορές έχω γίνει μάρτυρας σε ατυχήματα ή παραλίγο ατυχήματα γιατί δεν τηρούνται βασικές διατάξεις. Για παράδειγμα θα αναφέρω μερικές συνήθεις παραβάσεις: Μη τήρηση του Stop, του κόκκινου φαναριού, του κανόνα του δεξιά, κυκλοφορία ανάποδα σε μονόδρομο, επάνω σε πεζοδρόμιο, αντικανονικές προσπεράσεις, ομιλία σε κινητό τηλέφωνο, σταθμευμένο όχημα σε σημείο που απαγορεύεται ή και εμποδίζει.

Ο στόχος του κάθε επαγγελματία είναι η αυτοβελτίωση. Στο χέρι σας είναι να το κάνετε πραγματικότητα. Καταλαβαίνω την πίεση που δέχεστε αλλά πρέπει όλοι να σεβόμαστε τους εαυτούς μας αλλά και τους άλλους. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά! Όλοι μαζί θα φτιάξουμε τον νέο και ασφαλέστερο δρόμο του αύριο, για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας.